Muzika

Zoran Predin i Nikola Čuturilo su Analogna Rasa

FOTO: Youtube screenshot

FOTO: Youtube screenshot

Dva vrhunska muzičara Zoran Predin i Nikola Čuturilo singlom "Još imaće nas" predstavljaju svoj novi zajednički projekat "Analogna Rasa".

Zorana Predina, jednog od najznačajnijih novotalasnih slovenačkih kantautora kojeg krasi duhovita i dominanta autorska snaga i Nikolu Čuturila, beogradskog kantautora koji kroz autentični rok'n'roll zvuk daje svoj pogled na društvene teme, vezuje dugogodišnje prijateljstvo i posvećenost stvaranju muzike. Njihov zajednički projekat "Analogna Rasa" nastao je kao svedočanstvo bezvremenskog kvaliteta u vremenu u kojem trendovi dolaze i odlaze vrtoglavom brzinom.

"'Analogna Rasa' je projekt srodnih duša. Nikola i ja smo prije gotovo četrdeset godina odlučili da se u glazbenom projektu udružimo na način koji nam najviše odgovara. Naše ideje su se sada realizirale i veselimo se što ćemo se u regiji predstavljati s glazbom i tekstovima onoj publici koja više voli sadržaj od ambalaže", objašnjava Zoran Predin.

Analogna Rasa nisu samo ova dvojica vrhunskih muzičara, već ga čine i muzičari koji Nikolu Čuturila prate već dvadeset godina, a samom projektu pridružili su se i ostali svetski poznati umetnici poput Gradmira Smuđe koji je osmislio vizualni identitet i fotografa Briana Rašića, koji je snimio fotografije.

"Projekat smo nazvali 'Analogna Rasa' zato što je jako zabavno, jako inspirativno i zato što u ovim godinama postajemo svesniji protoka vremena, a Zoran i ja smo vredni umetnici koji vole da istražuju. Takođe i iz razloga što stvaramo nešto novo. Mi smo zaista u naboljim godinama, bend je mlad, pun entuzijazma i pun ljubavi prema muzici", dodao je Nikola Čuturilo.

Predin i Čuturilo pripremaju album koji će s velikim zadovoljstvom koncertno predstaviti publici širom regiona. "Još imaće nas" je prvi, najavni singl, a za koji je tekst i muziku napisao Nikola Čuturilo. Snimljen je u beogradskom studiju, u muzičkoj produkciji Vladimira Negovanovića.


Album "Analogna Rasa" biće objavljen u izdanju dve izdavačke kuće, Croatia Records i Lampshade Media.