Politika

Počela sednica Skupštine Srbije o izboru nove Vlade

Boom93

Boom93

Sednica Skupštine Srbije o izboru nove Vlade, počela je danas a poslanici će raditi i posle 18.00 sati.

Na početku sednice, kako je rekla predsednica parlamenta Ana Brnabić, prisutno je 195 poslanika a tu su i kandidati za ministre.

Brnabić je kazala da će poslanici danas raditi i posle 18.00 sati, jer je , kako je kazala, potrebno što pre izabrati vladu.

Poslanik Demorkatskle stranke Srđan Miliojević je zatražio da budu odobreno "duplo vreme" poslanicima za raspravu o budućoj vladi, što je većina poslanika odbacila.

Jedina tačka dnevnog reda posebne sednice republičkog parlamenta je izbor Vlade Srbije i polaganje zakletve predsednika i članova Vlade.

Mandatar Miloš Vučević je juče kazao da je njegov predlog da vlada ima 31 ministra, od kojih je najveći broj iz vladajuće Srpske napedne strane (SNS), te istakao da je poruka da budu jedinstveni u očuvanju državnih i nacionalnih interesa.

Predstavnici opozicionih  stranaka - Zeleno levog fronta, Demokratske stranke i Stranke slobode i pravde su juče kritikovali buduću vladu, te ocenili da predstvalja nastvak štetne politike SNS.

Skupština Srbije broji 250 poslanika, za izbor vlade potrebna je većina glasova poslanika, a zakonski rok za to je 6. maj.