Muzika

Evrovizija 2024: Evo kako se Balkan priprema za muzičko takmičenje

FOTO: Youtubescreenshot

FOTO: Youtubescreenshot

Evrovizija je iza ćoška i nacionalni predstavnici uveliko su održali prve probe u Malmeu, a među njima su i Teya Dora, Baby Lasagna i Raiven.

Predstavnici Srbije, Hrvatske i Slovenije za takmičenje Evrovizija za vikend su održali svoje prve probe i predstavili scenografije.

Teya Dora je bila druga na sceni, baš kao što će biti i 7. maja i viđen je nastup isti kao onaj sa takmičenja Pesma za Evroviziju, na kome je izabrana za srpsku predstavnicu.

Teya Dora je sama na bini, a okružena je dimom, koji predstavlja bitan deo nastupa, dok su na sajtu Wiwibloggs napisali da ih ovo podseća na video igru Legend of Zelda.

Ljudi u komentarima su puni podrške i oduševljenja i mnogi jedva čekaju da vide nastup naše predstavnice i nadaju se da će je videti u finalu.

Baby Lasagna je pak, okružen igračima i glavni pozadinski element na sceni je vatra, a njegov izgled se pomalo razlikuje od onog sa Dore.

Evrovizija se ove godine održava 68. put

To je i dalje inspirisano hrvatskom narodnom nošnjom i, kako su napisali na Instagram nalogu Evrovizije, treba da se spreme mačke i krave, jer je Baby Lasagna doveo neke životinjske prijatelje.

Narednog dana probu je imala i Raiven, slovenačka predstavnica, koja nosi tamno-srebrni kombinezon i praćena je LED grafikom na podu koja prati njene pokrete.

Ona je nastup počela na podu, a potom se podigla i nastavila da izvodi komplikovani ples isprepletenih tela sa svojih pet plesača.

Evrovizija počinje u utorak, 7. maja, kada se odigrava prvo polufinale, drugo je na programu 9. maja, a finale u subotu, 11. maja.

 
Teja Dora za "Probudi se": Spremni smo za Malme, upoznala sam sve takmičare